Visst ska du para ihop den goda maten eller den läckra desserten med ett smakligt vin! En liten vindroppe kan göra att den mjuka tårtbiten smälter på tungan och ger den där extra goda smaken som man bara kan drömma om!

Hur ska man tänka?

Egentligen behöver man inte tänka alls – smaken är individuell. Fastna inte i gamla ramar, tänk på vad du själv tycker är goda kombinationer mellan vin och ätbart. Välj sedan vin efter detta. Du kan dock få tips, utan att bli färgad av dem – snarare avser tipsen att inspirera dig till att para ihop vin med rätt tilltugg så att du får uppleva underbara smaker!

Idag är det enkelt eftersom det finns onlinebutiker som har utmärkta beskrivningar av vinsorters arom, smak och känsla. En butik som sticker ut när du ska köpa vin på nätet är Vinoteket. Här kan du få tips och råd hur du kan tänka när du beställer ditt vin. Om du exempelvis ska äta en fiskrätt men ändå gillar söta dessertviner kan du söka upp olika vinsorter och läsa om dem så att du slipper få ett vin som är alltför torrt i din smak. På Vinoteket kan du få tag i viner från hela världen och hitta dina favoriter och speciella smaker. Du kan köpa alkoholfritt om du önskar, eller lägre eller högre alkoholhalt. Det finns också hållbara viner som är miljövänliga och du kan välja olika kvaliteter.

Vinoteket – utvalda viner på fin plattform

Vinotekets experter väljer noga ut alla viner som erbjuds till kunderna. När Vinoteket startade år 2004 var ambitionen att vinintresserade personer skulle kunna lära sig mer och upptäcka bättre viner på ett enkelt vis. De tillhandahåller ett brett sortiment från både större producenter och mindre vingårdar där familjen driver företaget.

Vinoteket har skapat en bra plattform för den som vill ha mer kunskap om vinerna. Här kan man lära sig mer om druvan i det vin man köper och om producenten på vingården som odlat druvan. Här får du också tips om matchningar med vin och desserter eller vin och mat som är väl beprövade och där smakhimlen kan uppnås. Detta är kul att testa! Det är också intressant att synpunkter från andra kunder finns på plattformen, oavsett vad de tycker. Det är ofta väldigt lärorikt och ibland får man tips här med.

Köpa vin på nätet – du kan prenumerera!

Det är en förlegad åsikt att man inte kan köpa vin på nätet – för det kan man i allra högsta grad. Speciellt med hjälp av en plattform som den Vinoteket har, dessutom bjuder man på frakten ganska ofta. Sidan frontas ofta av de populäraste vinerna och man kan också skaffa sig en vinprenumeration. Detta är ett vinabonnemang där du får en regelbunden leverans av vin. Vinotekets skickliga sommelierer hjälper till att välja ut goda viner efter säsong och du kan välja de smaker som passar dig bäst. Om du inte är specialist kan du passa på att lära dig mer när du har din vinprenumeration.