Planerar du barnkalas? Härligt! Det finns få tillställningar och fester som är lika roliga att planera som just kalas till barn. Här behöver man inte hålla sig till regler och ”vett och etikett”, utan här kan man låta fantasin flöda helt och hållet.

Barn är i de flesta fall väldigt tacksamma och oftast räcker det gott och väl med en smaskig tårta, glass och lite bullar, men i takt med att barnkalas blir allt större börjar fler och fler även erbjuda mat. Att äta mat på kalas kan vara riktigt roligt och dessutom gör det så att kalaset kan hålla på lite längre. Det svåra är bara att veta vilken typ av mat man ska välja. Barn är tacksamma, men de är också kräsna och alla har de sina egna tankar om vad som är gott och inte. Att försöka laga mat som alla tycker om kan vara svårt, men oroa dig inte, vi har lösningen på problemet!

Bästa maträtterna till barnkalaset

På ett barnkalas är det troligtvis en hel del ungar som ska äta och då är det viktigt att maten är god, går snabbt att tillaga och passar för många. Vi har plockat ut de absolut bästa mattipsen för kalaset där alla med säkerhet hittar något som de tycker om. Dessa maträtter kan du dessutom förbereda dagen innan, så slipper du alldeles för mycket stök på stora dagen.

Tacos – Tacos är en favorit hos många barn och det bästa är att de kan se ut på så många olika sätt. Här kan barnen själva välja vilka grönsaker och såser som de vill ha och om de föredrar chips eller tortillas.

Korv med bröd – Korv med bröd slår i stort sett aldrig fel och även här kan man variera med olika typer av tillbehör. Detta är en billig maträtt som går snabbt att förbereda och som passar till många. Finns det vegetarianer med på kalaset? Se till att det finns några sojakorvar på plats!

Minipizza – Finns det något barn som inte gillar pizza? Vi skulle inte tro det. Pizza kan förvisso ta en stund att förbereda, men går i stort sett alltid hem. Satsa på enkel topping som ost och skinka eller kalkon. Gör det inte för komplicerat.

Hamburgare med bröd – Ytterligare en favorit som fungerar i alla situationer. Här kan du låta barnen plocka ihop sina egna hamburgare med de tillbehör som de önskar. Erbjud gärna flera alternativ som t.ex. vanliga hamburgare och kycklingburgare.

Spett – Letar du efter ännu enklare alternativ? Inga problem! Köp en hög med vanliga spett och trä på korv, köttbullar och gurka om vartannat. Spetten kan med fördel ätas precis som de är eller kombineras med goda pitabröd eller olika typer av röror.