En god sallad under sommarhalvåret är svårslagen, oavsett om den är tänkt som tillbehör eller lunch, men det finns nog ändå något som kan göra den ännu bättre. Genom att själv odla grönsakerna hemma i trädgården och själv plocka det som behövs till salladen kan du möjligen höja smaken och upplevelsen ytterligare.

Kanske har du odlat vackra blommor där hemma ett tag och börjar öppna upp för att odla annat grönt själv. Det finns massvis av fröer till ätbara odlingar på Florea så efter inspiration och odlingsinstruktioner på sidan, kanske det svåraste nästan blir att välja vilka godsaker du ska börja med.

Odla ätbart och utöka till smaksättningar

Det finns en uppsjö goda ting du kan odla själv till salladen, men för att nämna några kan du exempelvis odla allt från klassiker som tomat och lök till pumpa, rödbeta och sallat. Har du trädgård kan du dessutom odla i större mängd och bjuda på god sallad även när ni är många. Men det är inte bara grönsaker som du kan odla själv och ha i salladen. Du kan smaksätta med flera goda örter som kan odlas hemma även om du inte har en trädgård. Smaksättningar med gräslök, dill och persilja är några exempel på somriga smaksättningar du kan odla själv.

Och varför inte bjuda gästerna på efterrättspaj med dina egna rabarber eller jordgubbar?