En riktigt bra fest är inte komplett om det inte finns något gott att äta. Idag är fest och mat något som går hand i hand och om du ska hålla en tillställning kan du behöva laga mat till många. Att laga mat till många gäster på en och samma gång tar tid och därför är det bra att välja alternativ som kan förberedas. På så sätt slipper du stå och hänga i köket under hela festen och kan istället mingla med vänner och familj.

Välj mat som är enkel att tillaga

Det finns några saker som är extra viktiga att tänka på när du ska laga mat till många människor.

  • Maten ska vara god och passa många smaker.
  • Maten ska vara enkel att förbereda och hålla länge.
  • Det ska inte ta för lång tid att tillaga maten.
  • Maten ska kunna hålla sig i rumstemperatur.
  • Satsa på maträtter som du vet att du kan tillaga.

Bästa recepten till festen

Har du idétorka eller svårt att veta vilka rätter som faktiskt kan förberedas? Inga problem! På internet finns det mängder med matlagningsmagasin som du kan använda dig av och bloggar med härliga recept. Vi vill ändå göra det så enkelt för dig som möjligt och har därför plockat ut våra egna favoriter.

Ugnsstekt fläskfilé – Fläskfilé är enkelt att tillaga och smakar riktigt gott. Stek på den på ytan och tillaga den sedan i ugnen. Dagen efter kan du med fördel skära upp den i fina bitar och få härligt kallskuret på bordet.

Lasagne – Lasagne är en maträtt som nästan aldrig kan gå fel. Är det riktigt många gäster som kommer kan du med fördel använda dig av ugnsplåtarna för att tillaga mycket på en och samma gång. Visste du förresten att lasagne smakar bättre dagen efter tillagning?

Matiga pajer – Pajer är otroligt tacksamma på det sätt att de kan tillagas riktigt långt i förväg och frysas in. Här kan du också variera innehållet i pajerna, så att det finns någon som passar alla. Välj mellan skinka och broccoli eller varför inte kyckling eller tacopaj.

Potatissallad – Potatissallad är en klassiker i svenska hem och passar till nästan alla typer av kött. Vill du göra den lite extra lyxig och spännande blandar du ner honungsvinägrett och prästost. Förbered dagen innan och låt den stå kyld under natten.