Julen är mångas favorithögtid på året, men den kan också vara fylld av krav och stress. Att köpa julklappar, laga mat och baka julgodis kan vara stressigt. Med bra planering kan det dock bli en mysig stund. Här hittar du de bästa tipsen för hur du fixar en härligare jul fri från stress och måsten.

Köp julklapparna online

Julklappar är ett av de största stressmomenten under julen. Dels tar det tid att komma på vad som ska handlas och sedan tar det tid att hitta paketen. För att inte tala om kostnaden som oftast kan överstiga budgeten. Nyckeln för att minska stressen kring julklappsinköpen är att handla klapparna i tid. Att trängas med alla andra i överfulla butiker dagarna innan jul är inte en bra idé. Istället bör du handla klapparna online i god tid innan jul. Varför inte göra det till en mysig stund? Gör en kopp te, tänd ett doftljus och sätt dig i soffan med datorn eller telefonen. Surfa sedan in på partykungen.se där du hittar ett stort urval av julklappar till alla familjemedlemmar. Här finns verkligen allt för alla smaker och åldrar. Oavsett om du ska köpa julklappar till styvmor, kollegan, barnen, kärleken, föräldrarna, syskonen eller tonåringen. Det bästa med Partykungen är att det finns massor med saker som är både roliga och annorlunda, vilket gör det roligare att ge bort presenter. Den smidiga sökfunktionen gör det enkelt att söka bland deras tusentals olika artiklar, vilket gör att du snabbt hittar passande julklappar till familj och vänner. Det är även bra att kunna handla alla klappar på samma ställe eftersom du får dem levererade direkt hem till dörren.

Börja laga mat i god tid

När du har tagit hand om julklappsinköpen i god tid innan jul kommer även matlagningen och bakningen att bli mindre stressiga. Återigen är det viktigt med god planering för att det ska bli en mysig jul. Du behöver inte vänta med all matlagning till dagen innan julafton. Istället kan mycket förberedas och tillagas redan veckor innan.

Cirka 2-3 veckor innan jul kan du göra köttbullar och julkorv som du kan frysa in. Att laga mat från grunden är både hälsosamt och gott. Att slippa rulla köttbullar på julafton kommer garanterat att göra julen mer harmonisk. Du kan även förbereda glögg och senap vid den här tidpunkten. Om du vill baka är pepparkakor ett bra val eftersom de håller sig länge. Om du har utrymme i frysen bör du passa på att baka vörtbröd och lussebullar.

Dagarna innan julafton kan du grava lax, göra sill och fixa rödkål. Vid den här tiden kan du med fördel även göra julgodis. För att göra det extra trevligt kan du bjuda in vänner eller familj på julbak där ni gör julgodiset tillsammans. Glöm inte bort att äta ett hälsosamt mellanmål mellan allt snaskande.

Nu närmar sig julen med stormsteg. Dagen innan julafton är det dags att griljera skinkan. Julskinkan är höjdpunkten på julbordet för de flesta och därför kan det vara bra att lägga extra tid på att få till den som du vill. Om du följt ovanstående planering och köpt alla julklappar i tid så kommer du ha mycket tid för att griljera skinkan i lugn och ro. Om ni äter risgrynsgröt kan även det förberedas kvällen innan.

På själva julafton behöver du bara ta fram allt som du förberett!