Mellanmålet är ett viktigt mål för många personer för att hålla blodsockernivån i schack. Exempelvis om du ska träna innan middagen är mellanmål väldigt viktigt. Oftast finns det inte så mycket tid att fixa ett bra mellanmål. Ett tips är att äta en sandwich som mellanmål när du behöver ett bra men snabbt alternativ. Att äta en sandwich som mellanmål mättar bra och ger dig den energi du behöver för att kunna hålla dig på gott humör fram till middagen.

Ha ett färdigt mellanmål i väskan

Ett mellanmål kan faktiskt bestå av lite vad som helst, bara det är näringsrikt och mättar. Det kan vara allt ifrån en frukt till en färdig sandwich. Det är perfekt att äta ett mellanmål om du upplever sötsug mellan måltiderna. Om du behöver mycket energi kan en frukt och en sandwich tillsammans vara ett bra alternativ. Om du har en hög förbränning och ska träna är det en god ide att äta något mer. Det bästa med en sandwich som mellanmål är du kan ha den i väskan och intas när du behöver den. Ett tips är att ha några olika sandwichar på kontoret och i väskan för att aldrig vara utan mellanmål. Frukt och nötter är också bra alternativ.

Mellanmål kan ge bättre träningsresultat

När det kommer till mellanmål ska du anpassa dem efter dig och din livsstil. Hitta ett måltidsmönster som passar dig och som gör att du håller energinivån på topp men även humöret. För den som tränar mycket är mellanmål viktigt och kan bidra till att få bättre träningsresultat. Om du ska träna efter att du har ätit mellanmål är det bra om mellanmålet ger kroppen en bra uppladdning inför den fysiska ansträngningen som komma skall. Det kan även vara bra att ha något som du kan äta efter träningen för att fylla på med energi.

Planera dina mellanmål

När det kommer till ett bra mellanmål ska de ge en bra mättnadskänsla. För att få det behövs protein, nyttiga fetter och kolhydrater som är av det långsamma slaget. Kombinera fett, proteiner och kolhydrater i en bra blandning för att få bäst effekt av ditt mellanmål. Om du äter en sandwich som mellanmål får du allt det där. För att du alltid ska ha ett mellanmål tillgängligt när du behöver det är planering viktigt. Se till att alltid tänka förebyggande och ta med dig det du behöver för dagen innan du lämnar hemmet. Alternativt att du planerar in ett stopp på mataffären så att du kan handla något lämpligt. För att inte bli less på det du äter kan du variera dina mellanmål. Då får du även en större variation på din kosten som du äter och ökar chanserna att få i dig allt du behöver.