Det är alltid härligt att bjuda hem familj och vänner på middag. Det kan kännas enklare under sommaren då man oftast kan sitta ute och i regel kan äta lite enklare, mindre mättande mat. Goda sallader av olika slag hör till, men naturligtvis behöver man lite mer än så att bjuda på. Med alla allergier, specialkost och smaker som gästerna kan ha, kanske du kan behöva lite inspiration innan du skickar i väg inbjudan.

När du vill bjuda på god mat utan arbetet kan du beställa Pizza Jönköping och skära upp olika sorters pizza med bland annat surdegspizza. Med ett stort utbud med allt från bacon till veganska pizzor, kan alla gäster hitta något för sig. Det är bara att servera en god sallad till, så blir de flesta väldigt nöjda.

Gör det varierat med minipajer

Om du inte har turen att bo tillräckligt nära för att köpa god pizza i Jönköping kan ett alternativ vara att göra minipajer av olika slag. Eftersom du kan göra pajdeg antingen glutenfri, laktosfri eller vegansk kan du välja deg utifrån vilka som kommer. Även om du behöver göra mer än en deg så är det faktiskt ganska enkelt avklarat, och det finns en del recept där degen står sig ett tag i kylen. Sedan är det bara att välja några olika fyllningar, så har gästerna att välja på. Avsluta med en somrig jordgubbspaj eller ananaspaj som efterrätt.

Komplement till pizzorna eller pajerna

Oavsett om det blir goda pizzor eller pajdeg fulländar du middagen genom att servera flera goda sallader och kalla såser. Dessa komplement gör ännu mer att gästerna kan gå flera gånger och fylla på med väldigt olika smaker, trots att det egentligen inte rör sig om så många och svåra maträtter. Du kan ha sallader med bara färska grönsaker med eller utan vinägrett. Du kan tillsätta frukter, nötter, ostar, krutonger eller till och med bär för att göra salladerna speciella på sitt sätt. Du kan även göra matigare sallader med pasta, klassisk potatissallad eller en fransk potatissallad. Serverar du goda ostar och pålägg tillsammans med knäckebröd, baguette eller andra bröd ger du också intryck av en stor buffé. Servera även några kalla såser såsom aioli, bearnaisesås eller hemmagjorda såser gjorda på grekisk yoghurt eller creme fraiche. Förslag på somriga smaksättningar av kalla såser är färska örter, citron, vitlök eller andra friska smaker.

Dryck till maten

Det finns många goda drinkar du kan bjuda på, och de behöver absolut inte vara alkoholhaltiga. Utöver drinkarna brukar många uppskatta om det finns vatten eller mineralvatten tillgängligt. För många är dock vin ett måste till middagarna, och då passar olika viner vid olika tillfällen.

Sverige är ett av de länder med högst kaffekonsumtion i världen, så glöm inte kaffe på maten!