En riktigt god och välsmakande kladdkaka passar lika bra till festen som till eftermiddagsfikat. Kladdkaka har sedan länge varit en riktig storfavorit hos vuxna såväl som barn och det är inte svårt att förstå varför. Den krispiga ytan kombineras med ett mjukt och lent inre och med lite grädde eller vaniljglass blir desserten komplett. Att lyckas få till kladdkakan sådär perfekt kan dock vara svårt, men vi hjälper dig på vägen!

  • Se till att du håller koll på tiden och baka den inte alldeles för länge. Det är nämligen ett av de vanligaste misstagen man kan göra. Börja med 15-20 minuter och ta sedan ut den för att kontrollera. kanterna ska ha satt sig, men mitten ska vara ”gungig”, men ej rå.
  • Var försiktig så att du inte vispar ner ingredienser, utan vänd istället ner dem i smeten. Du vill ha en kladdig kaka, inte en sockerkaka.
  • Testa att byta ut en del av det vanliga sockret mot farinsocker. Det ger en mycket godare och mer karamelliserad kladdkaka som känns lyxigare.
  • Glöm inte bort att ha i lite salt i din kladdkaka. Det gör en enorm skillnad för smaken och balanserar den till max. Fantastiskt!