Det vankas fest och du har ingen aning om du ska serveras tilltugg eller satsa på kompletta förrätter istället. Förr var förrätten något som man tog mycket lättare på, eftersom det var huvudrätten som man faktiskt inväntade. Idag ser det annorlunda ut och förrätten har precis lika stor betydelse som huvudrätten och desserten. Vad du ska välja beror främst på vad det är för typ av fest som du har, men också vad du har för preferenser och egna önskemål kring festen.

Tilltugg – Tilltugg lämpar sig utmärkt för mingelfester eller fester där du inte har tillagat någon trerättersmiddag. Mingelmat kan med fördel ätas stående eller samtidigt som man går runt och pratar med varandra. Det är lättsamt, enkelt och kan vara allt från småplock till crostini eller snittar.

Förrätt – Förrätt är ett bättre alternativ för den som planerar en lite lyxigare middag med vin och sittning under hela måltiden. En förrätt är oftast större än tilltugg och äts med hjälp av bestick. Detta är ett bra val för dig som vill bjuda på något extra och som vill att middagen ska pågå under en längre tid.